Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Valkosuklaa-banaanisaippua

Taas mennään niin sanotulla ruokasaippualla. Joskus jotain syötävää jää ja minähän harkitsen heti että voisiko sitä käyttää saippuassa :D Mieheni löysi kätköistään pienen valkosulkaalevyn josta oli herkutellut ainoastaan yhden rivin. Hän ei oikein osanut sanoa kuinka kauan se oli laatikossa ollut. Minulla ei IKINÄ jäisi suklaata syömättä, mutta henkilökohtaisesti pidän eniten tummasta suklaasta. Banaani ei ollut ns. hävikki, vaan säästin sen tarkoituksella saippuantekoon. Mutta joskus niitä hävikkibanaaneja on myös.



Sulatin kattilassa 87g valkosuklaata (siinä oli 30g kaakaovoita joka pitää laskea mukaan rasvoihin), 100g palmuöljyä, 100g kookosrasvaa. Valkosuklaa suli aika paljon hitaammin kuin muut rasvat, joten joduin sekoittlemaan rasvoja aika useasti ennen kuin sain sen tasaiseksi. Näihin lisäsin vielä 100g rypisöljyä ja 150g oliiviöljyä. Nesteenä oli 134g aloemehua ja tuoksuna GF Japanese Plumia. Banaanin olin jo aikaisemmin soseuttanut haarukalla ihan sileäksi mössöksi ja se sai olla noin tunnin pakastimessa, jotta sose pysyisi vaaleana. Tässä ohjeessa on aika paljon sokeria suklaasta sekä banaanista niin pitää muistaa ylikuumenemisen riski. Aloemehussa on ainakin lipeäreaktion perusteella sokeria. Ennen kun lisäsin banaanin tai Japanese Plum tuoksun otin pienen osan kiisselöidystä saippuasta eri astiaan. Tuoksun pitäisi värjätä saippua vaalean ruskeaksi, koska se sisältää vaniljaa ja toivon mukaan banaanista tulee pieniä tummia pisteitä. Ainakin jossain toisen saippuantekijän ohjeessa oli maininta tästä. Halusin saippuaan pienen pintakerroksen jossa olisi ainoastaan perussaippuaa. Ajattelin tehdä kuvioita saippuan pintaan, mutta saippua oli aika juoksevaa. Sain odottaa 45 min ennen kun pystyin tekemään jonkunlaista kuviota.






Saippua geeliintyi kokonaan reilussa tunnissa. Pelkäsin että tulisi saippuatulivuori, joten saippua sai mennä pariksi tunniksi pakastimeen. Harmikseni jotain tummanruskeata nestettä tihkui pintaan. Muuten saippua vaikutti ihan olevan ihan kunnossa. Vuorokautta myöhemmin leikkasin saippuan. Se oli aika pehmeää ja parin palan keskellä oli ihan kun glyserolia. Oli varmaan geeliintynyt kunnolla. Banaania olisi varmaan saannut olla vain ½ tähän määrään saippuaa. Luulen että se olisi ollut vaaleampaa ja pikut olisivat olleet selkeämmät. Nyt saan sitten odottaa että saippua kovettuu ja kypsyy ihan rauhassa.

2 kommenttia:

  1. Hej! Jag använde patchouli till rödvinstvålen. Den är lite hippieaktig, men blev ingen favorit hos mig, tyvärr.
    Kram yngla

    VastaaPoista
  2. Voi nam..tämä on varmaan ihana:)

    VastaaPoista